fredag den 27. juni 2008

Second Life

En rigtig god lille film fra Bibstream, der giver et godt indtryk af forsøget med Info Island.
I 2007 gik 6 danske biblioteker sammen om at åbne at virtuelt formidlingshus, hvor brugerne kunne opleve, deltage og skabe netværk via deres avatarer.
Filmen vises th. på bloggen.


Instruktør:Gitte Barlach og Dorthe Brandt Larsen

tirsdag den 24. juni 2008

Twitter - igen


Er Twitter den nye Facebook. Læs artikel om fænonemet!. Det går rigtig stærkt med nye brugere af Twitter. Fænonemet hedder Microblogging. Twitter var den første tjeneste. Du kan både skrive på nettet og sende fra din mobil via sms. Twitter er en del af 23 ting plus.

lørdag den 14. juni 2008

Ordrup Bibliotek

Så har jeg været heldig at få en omvisning i det nye spændende bibliotek i Ordrup. Arkitekterne er "Nord Arkitekter". Det åbner først 11.8.2008. I bygningen er der idrætshaller for både gymnasium og folkeskole og et nyt flot bibliotek både for borgerne og for gymnasiets elever.
Den grønne farve går flot igennem alle lokaler, flot lysvirkning. Bygningens grønne plexiglasplader kan lade lyset gå igennem fra især sydsiden, som udefra virker helt lukket. Gymnasiet har flere lokaler til projektarbejde. Tre indgange: biblioteket, gymnasiet og for de små folkeskoleelever. Mange gode, sjove, flotte indslag. Blandt andet ideer om, at gymnasiets projektopgavebøger til idræt kunne stå på øverste hylder!

Biblioteket bruger nye ideer i deres indretning. Høje magasinreoler, der kræver stiger. Bøgerne har ofte front mod låneren. Mange siddepladser i reolerne. Ingen bibliotekarborde, bibliotekarerne skal være blandt reolerne. Reolerne er af metal, så de kan vel heller ikke udnytte RFID fuldt ud?

Måske ikke så egnet til de mange ældre låner, der er i området? Men de unge skal nok finde det anvendeligt.