onsdag den 14. januar 2009

AT9-eksamen

Så er årets ressourcerum afsløret. Emnet for AT-eksamen i år bliver: Rejser - opdagelser, forandringer og ny viden.

Eleverne har fået udleveret en cd-rom med henvisning til en del litteratur indenfor emnet rejser.
Nogle af emnerne er:
Rumrejser, turisme, folkevandringer og migration, opdagelsesrejser, videnskabelige ekspeditioner, miljø og bæredygtighed, slaveriet.
Selve cd-rommen har en kort video som inspiration, en kort vejledning til opgaven, dernæst selve resourcerummet delt i 4 rum:
Rum 1: inspiration med artikler og uddrag fra bøger
Rum 2: materiale til en mere præcis afgrænsning af problemformuleringen
Rum 3: forslag til eksperimenter, links m.m.
Rum 4: links til billeder, filmklip og musik
Opgaven skrives indenfor 2 fag fra hvert sit fakultet. Der skal skrives en 3-5 siders synopsis, der skal afleveres 2.3.09. herefter kan eleverne arbejde videre med opgaven dog uden lærervejledning indtil eksamen, der ligger i maj/juni. Den består af 10 minutter med fremlæggelse af synopsis og 14 minutters dialog, hvor tidligere AT forløb kan inddrages.
Gode ideer til bøger om emnet på hjemmeside på Universitetet . Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet skriver blandt andet: "Med overskriften Rejser - opdagelser, forandringer og ny viden rammer AT-opgaven 2009 lige ned i mange af de temaer og den litteratur fra fortid og nutid og fra nær og fjern, som forskerne ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet er specialister i."

Ingen kommentarer: