onsdag den 16. januar 2008

Ressourcerummet til AT 10 synopsen


Så har jeg fået fingre i den cd-rom, 3G'erne har fået udleveret i går. Emnet i år er Fremtiden - visioner og forudsigelser.

I 1. rum ligger de obligatoriske artikler om f.eks: Byen som arena, Klassisk fysik, Fremtidens klima, utopia, velfærdssamfundet, hydrogen og nano, science fiction m.fl.

2.rum giver litteraturhenvisninger til emnerne. F.eks. Science fiction henviser blandt andet til Gibson: Neuromancer og filmene Matrix og Blade runner. Desuden henvisninger til hjemmesider og fuldtekstdokumenter.

3.rum også henvisninger, under Utopi og dystopi henvises blandt andet til Platon: Staten.

Mange spændende emner. Vi skal nok få vores sag for. Jeg har lånt en cd-rom til Hovedbiblioteket, så I kan orientere jer. Selve cd-rommen kan ikke lægges ud på nettet; men måske kan vi skrive en artikel på hjemmesiden med link til licenser, bøger og artikler, så vores arbejde kan lettes

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej
Er det muligt at se ressourcerummet? Jeg er meget interesseret!
Jeg er ved at skrive en publikation om klima til gymnasieniveau for Det Økologiske Råd, og derfor kunne det være spændende at se, hvilke kilder UVM udvælger!
Mange hilsner
Kirsten

Birgit Bjerregaard sagde ...

Desværre, den findes kun på gymnasierne i begrænset antal. Den kan ikke lægges på nettet på grund af copyright. Ved cd-rommen ligger en seddel, der siger, at den ikke må videredistribueres i elektronisk eller anden form, og eleverne skal aflevere den efter brug. Måske kan du få et ex. ved henvendelse til UVM?
hilsen Birgit