torsdag den 27. december 2007

Bibliotek eller tivoli?



Jeg følte mig meget provokeret af de tanker, Pernille Schaltz, ny leder af Københavns Hovedbibliotek, giver udtryk for i interview i Politiken d. 26.12.07.

Endnu engang vil man fjerne bøger fra udlånet, det er ikke mange dage siden, Troels Brücker, også København, havde problemer med at hjælpe gymnasieelever med deres opgaver. En af grundene er, at bøger fjernes fra bibliotekerne, så vi kan få oplevelsesrum. Men hvad gør en stakkels udlånsbibliotekar, når en kø af desperate gymnasieelever vil have materialer til deres opgaver?

Vi kan blive bedre til at bruge nettet blandt andet via de 23 ting; men det kan ikke løse alle problemer. Vi skal stadig bruge bøgerne!!!

3 kommentarer:

Birgit Bjerregaard sagde ...

Jeg er tilsyneladende enig med mange andre. I Politiken i dag er blandt andet Johannes Riis imod den nye linie, Københavns Hovedbibliotek har planer om. Også Hans Hertel, Merete Pryds Helle og Karsen Sand Iversen. Læs artikel i Politiken 28.12.07 2.sektion side 3.
Birgit

Birgit Bjerregaard sagde ...

Også i dag er der kommentarer til udtalelserne fra Pernille Schaltz. Arne Herløv Petersen skriver i Politiken, Bøger om "Bibliofobi i Krystalgade" jeg er totalt enig med ham. Pernille selv svarer i endnu et interview i Politiken i dag. Men det bliver det ikke bedre af: Vi kan bare skaffe bøgerne fra Statsbiblioteket!!(ikke direkte citeret)

Anonym sagde ...

Ja, selvfølgelig skal vi bruge bøgerne! Men vi kan også blive meget mere præcise i det udvalg, vi giver de unge mennesker. De går al for ofte hjem med 10 bøger, heraf 5, der er så gamle at de reelt ikke kan bruges! Der SKAL ryddes op på de hylder! Nogengange skal vi overveje, om det er bedre ikke at have noget, end at have noget, der er for gammelt - der er efterhånden mange rapporter osv., der kunne kommer on-line. Vi må og skal andre veje! Vi skal bruge bøgerne - men de må ikke stp alene!